Klímaberendezés vásárlása

Miért vásároljunk klímaszerelő vállalkozástól, cégtől klímaberendezést? Megpróbáltam néhány érvet összegyűjteni, ami a klímás cégek mellett szól a multikkal, és elektronikai cikkeket forgalmazó nagy áruházakkal, internetes web shopokkal szemben.
  • Egy multinál a klímaberendezések nem az áruház fő profilját képezik. Szezonális termékként árusítják a klímákat. Valószínűleg nem rendelkeznek kellő tapasztalattal, szerviz háttérrel,ha később probléma merül fel a készülékkel. Ez fokozottan igaz a nagy mennyiségben feltűnő majd eltűnő ismeretlen márkájú klímaberendezésekre.
  • A klímás vállalkozások sokkal otthonosabban mozognak ezen a területen, hiszen ez a fő profiljuk. Folyamatosan kapcsolatban vannak az importőrökkel, márkaszervizekkel. Megbízható szervizhátteret, folyamatos alkatrészellátást biztosítanak.  A kezdeti lépésektől segítséget tudnak nyújtani a leg különfélébb egyedi igényekhez igazodva.
  • A készülék megrendelésekor a beüzemelés is megrendelhető. Nem kell külön szakembert keresnie a beépítéshez.
  • A garancia érvényesítése sokkal egyszerűbb.  A garanciát két részre lehet bontani. A beüzemelő vállalkozás egyrészt a saját munkájára, másrészt a beépített készülékre vállal garanciát. A készülékgaranciát könnyebben érvényesíthetjük egy klímaszerelő vállalkozásnál az általa értékesített készülékre. Arról nem is beszélve, ha ugyanaz a cég értékesíti, építi be, tartja karban, és javítja az adott készüléket, gyakorlatilag tisztában van a készülék előéletével.
  • A megrendelt készüléket házhoz szállítják a szükséges szerelési anyagokkal együtt, beüzemelik, így egy működő készüléket kap a megrendelő. Nincsenek esetleges kellemetlen meglepetések.
  • Egyedi, kedvezőbb árajánlatot kaphat a készülékre és a beüzemelésre egyidejű megrendelés estén.
  • Mivel a klíma értékesítője végzi a garanciális javításokat, karbantartásokat, nem érdeke egy műszakilag nem megbízható készülék értékesítése. Minden cég az általa megbízhatónak tartott, jól ismert készülékeket fogja előnyben részesíteni, elsősorban ajánlani. Messzire elkerülik azokat a márkákat, ahol akadozik az alkatrészellátás, gyenge a műszaki tartalom, vagy bármiféle probléma merült fel beüzemelés, működés során.